Menu

Solo Moto

In maart 1996 is Solo Moto geboren in Geffen (NB), het werd opgericht door Peter Vos (Oss).

  • 1996-2011 Solo Moto Geffen BV
  • 2003- 9/2016 Solo Moto Tiel BV (Pensioen Peter Vos)
  • september 2016 Solo Moto “the next generation” met als eigenaar Dennis Rikken

The story:

Veertien was hij, zo herinnert Dennis Rikken (1975) zich, toen hij als poetser aan de slag mocht bij Vos Oss motorservice. Daarna is het nooit meer goed gekomen. Hij raakte besmet met het virus en vanaf dat moment draaide z’n hele leven om motoren. Je weet wel, een motortje kopen voor een paar honderd gulden, die het natuurlijk voor geen meter reed, en maar sleutelen dus.
En dan gaat het van kwaad tot erger, het poetsen werd sleutelen en de opleidingen daarvoor werden volbracht.
Vervolgens begon de opleiding voor het runnen van een motorzaak door de man die motoren op zijn netvlies heeft staan, Peter Vos.
Op zijn 21e kreeg Rikken al de leiding over de nieuwe zaak (Solo Moto Geffen) als dhr. Vos afwezig was en dat smaakte naar meer.
In 2003 kreeg hij daarom ook de kans het roer in eigen handen te nemen onder de Solo Moto vlag en werd Solo Moto Tiel bv opgericht. De start was op de Lutterveldweg 18 in het pand van een oud bekende, Tolboom Motors.

In 2009 verhuisde Solo Moto Tiel bv naar een groter pand aan de Gijsbert Stoutweg met een flinke kleding en accessoires shop en bijbehorende werkplaats.
in 2016 ging dhr. Vos met pensioen en de wens van Rikken was om kleiner verder te gaan waarop hij de naam Solo Moto meekreeg toen Vos de helm op kon zetten om echt te gaan genieten van het rijden in plaats van enkel te werken.

Sinds 2016 is Solo Moto weer terug naar de roots zoals het begon en zijn we weer te vinden in de Lutterveldweg.
We hebben een klein team, maar zijn allemaal super gedreven.” Die kleinschaligheid is ook meteen de kracht van de zaak. “Dat en het feit dat we goede motoren voor een eerlijke prijs kunnen aanbieden. Nieuwe motoren verkopen we niet, kan natuurlijk wel bij wijze van uitzondering, maar we richten ons voornamelijk op gebruikte fietsen. We hebben in al die jaren een heel netwerk opgebouwd en daar maken we nu gebruik van. Wordt er bijvoorbeeld een nette motor van een “vreemd” merk bij een exclusief dealer ingeleverd, dan belt hij direct met ‘ons’, zij kunnen er namelijk niets mee en wij kopen hem graag in.

Door onze jarenlange ervaring en goed fundament met de technische kennis hebben we de juiste ingrediënten om kwalitatief de beste gebruikte motoren in te kopen en iedereen gelukkig te maken met hun droomfiets.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging van één van onze motoren? U kunt ons vrijblijvend bereiken op 06 – 40 87 15 16 of maak gebruik van ons contactformulier.

Ga naar contact